KraftBier

Nieuws

Door in Blogs 0

Haal Kraft maar uit KraftBier

Ik heb sinds een paar jaar een espressomachine thuis. Ik ben namelijk nogal een koffieliefhebber moet u weten. Vorig jaar hebben we er een Nespresso naast gezet omdat dat ‘toch wel erg handig is’.

Sinds de koffierevolutie 10 jaar geleden begon is er veel gebeurd. Had je moeder vroeger een Philips Koffiezetapparaat waar snelfiltermaling in ging van Douwe Egberts, nu kun je kiezen uit Senseo’s, Nespresso’s en Dolce Gusto’s. Al dan niet volautomatisch, met of zonder melkopschuimer en verse of gemalen bonen.

Andrew, Greg en Marcel zijn jeugdvrienden. Ze houden allemaal van bier maar vinden het brouwproces toch wel erg ingewikkeld. Hoe meer ze brouwen, hoe meer het tegen gaat staan. “Is er geen makkelijkere manier” zeggen ze tegen elkaar? Samen gaan ze aan de tekentafel zitten en ontwerpen een volautomatische brouwmachine. Eigenlijk een Senseo, je hoeft er alleen maar een pad in te doen met ingrediënten. De ‘Brewie’ is altijd online en dus kun jij vanaf je smartphone het brouwproces bijhouden. Na 5-6 uur brouwen en 5-14 dagen fermenteren is je bier klaar.

Klinkt als een droom? Bij thuiskomst je eigen gebrouwen bier terwijl jij 2 weken op vakantie bent geweest? Mij klinkt het een beetje als een zelfrijdende auto: Het brengt je waar je moet zijn maar de lol is er wel vanaf. In mijn vorige blog schreef ik over de magie van het brouwen, het turen naar de ketel en de geur van het wort. Dat het bijna meditatief is om een dag bezig te zijn en te zien hoe je ingrediënten veranderen in bier. Het is een vette machine en voor veel mensen misschien een ‘wannahave’ en ik ben blij dat de revolutie in een stroomversnelling zit maar ik hoef toch geen Brewie onder de kerstboom, jij?

Vind je er wat van? Reageer, like en share via de social media buttons hieronder. Bedankt!

Meer te weten komen of toch een Brewie bestellen? Het is een nu nog crowdfunding project maar alles wat je wil weten vind je hier.

Berichten navigatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *