KraftBier

Nieuws

Door in Blogs 0

Have a Coca Cola Christmas!

Dat kerstmis door iedere ondernemer wordt gebruikt om zijn omzet te verhogen is niks nieuws. Maar Coca Cola heeft dat wel als beste gedaan, zij hebben zichzelf in 1931 gewoon de kerstman toegeëigend door hem een nieuw design te geven en te gaan gebruiken in hun reclames aan het einde van het jaar. Daardoor denkt nu iedereen met kerstmis aan die bolle, vrolijke kerstman met een flesje fris in zijn hand en die grote rode truck met lichtjes die door het schitterende winterland rijdt om overal de vreugd van Cola te verspreiden. Maar wie drinkt er nu cola met kerstmis?

Kerstmis is een van ’s lands grootste en oudste tradities. Ja, het wordt ieder jaar totaal uitgemolken door iedereen die er een slaatje uit kan slaan maar het brengt toch een hoop vreugde in ieders woonkamer. Vooral omdat we ongegeneerd kunnen eten en drinken. Vooral omdat er zoveel lekker bier op de markt is tijdens de donkere dagen.

Ik hoor u denken, valt ook de biercultuur ten prooi aan dit eeuwenoude feest. Inderdaad, dat valt niet te ontkennen. We hebben echter wel het geluk dat er inmiddels een hele rits goede brouwerijen is die daadwerkelijk ook lekker winterbier maken. Winterbier is een officieel omschreven biersoort. Een bovengistend bier met een moutige smaak en een relatief hoog alocholpercentage. De kleur van het bier varieert meestal tussen amber en donker gekleurd, maar er zijn ook lichte varianten. In veel van deze bieren worden kruiden toegevoegd, zoals kaneel, honing, zoethout en kruidnagel. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Drinkt dit jaar in plaats van wijn eens bier bij het kerstdiner. Dit zijn enkele van mijn favorieten:

emelisse-winterbierEmelisse Winterbier
Dit heerlijk donkere winterbier is de ideale drank na een winterse wandeling of schaatstocht. Bij elke slok lijkt de verwarming een beetje hoger te gaan.

20141118-IMG_3280Brewdog Santa Paws
Een feestelijke Scotch Ale waarbij 8 verschillende mouten zijn gebruikt. Hierdoor krijgt het bier een volle smaak. Met een relatief laag alcoholpercentage van 4,5% kunt u hier de hele avond van genieten.

ReuZ_Winterbier_75cl_klein-220x480Reuzebieren Winterbier
Een heerlijk zacht en volromig bier met een alcoholpercentage van 10%. Donkere moutem, Europese hoppen en enkele verassende toevoegingen maken het een complex maar hartverwarmend bier.

ijndejaarsIJndejaars
Een schitterende, roodpaarse kleur met mooie geuren van kruidig fruit, sinaasappelschilletjes en diepgeroosterde mout die je neus binnen vliegen. Een kruidige smaak die je in de donkere dagen een warm gevoel zal geven.

jopen-ogt2Jopen Ongelovige Thomas
De Haarlemse interpretatie van een quadruppel. Een uitgesproken moutsmaak gecombineerd met fruitige mouten. Een hoog alcoholpercentgage dus ideaal om te nippen bij de open haard.

Berichten navigatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *