Events

Nederlands Speciaalbier Festival

Nederlands Speciaalbier Festival

Nederlands Speciaalbier Festival – Den Bosch

Op zondag 1 mei aanstaande vindt in hartje ’s-Hertogenbosch voor de dertiende keer het Nederlands Speciaalbier Festival plaats. En dit jaar verhuizen we naar een nieuwe locatie, naar de Parade, het plein naast de beroemde Sint-Janskathedraal. Tijdens dit proeffestival kunnen de bezoekers kennis maken met de vaak bijzondere bieren van de verschillende (kleinere) Nederlandse brouwerijen.

De drang naar ambachtelijke, lokale en – als het even kan – biologische producten gaat ook niet aan bierland voorbij. Er is een speciaalbier trend gaande, die voorlopig niet te stoppen is. Het aantal nieuwe brouwerijen in Nederland stijgt al een tijdje explosief. Het Nederlands Speciaalbier festival biedt al deze brouwerijen een mooi podium om al hun bieren te presenteren. Het unieke aan dit festival is dat je hier de meest aantal speciaalbier brouwerijen uit Nederland staan met meer dan 200 verschillende bieren.

De Parade van ’s-Hertogenbosch wordt op 1 mei omgetoverd tot een Bourgondisch festivalterrein. Van 12.00 tot 18.00 uur zullen ongeveer 40 Nederlandse speciaalbier brouwerijen in totaal meer dan 200 verschillende bieren presenteren. Vanwege het Jheronimus Bosch jaar wordt er ook een speciaal Jheronimus Bosch bier geschonken.
Naast bier zullen gerechtjes en kaasplankjes verkrijgbaar zijn die prima te combineren zijn met één van de speciaalbieren. Tevens hebben we wederom ruimte voor de gebruikelijke activiteiten zoals muziekoptredens, een loterij, een bierquiz en een springkussen voor kinderen.

Het concept is hetzelfde als voorgaande jaren. De toegang is gratis, maar als een bezoeker wil proeven, dan moet eerst een festivalglas en festivalmunten gekocht worden. Deze zijn voor een kleine bijdrage bij de diverse kassa’s verkrijgbaar. Daarna kan het proeven beginnen! De keuze uit de vele lekkere speciaalbieren is legio. Natuurlijk zijn de brouwers bereid om alles over hun bieren te vertellen.

Geniet, maar drink met mate, is deze dag één van de vuistregels.

http://www.speciaalbierfestival.nl/