KRAFTBIER,

VOOR IEDER MOMENT

OVER KRAFTBIER
Of je nu als stoere Brabantse vrouw onze Witte IPA Schòon Mèdje drinkt, als feestganger onze Hoppakee,
als connaisseur onze Grôote Kwèèk of als wannabee ridder onze Witte Kasteel, KraftBier is voor ieder moment.

ROB

Oprichter/eigenaar/sales
In 2014 begonnen met vrienden als hobbybrouwer, in 2015 richtte hij KraftBier op. “Zelf kunnen bepalen wat je wanneer doet is het ultieme gevoel van vrijheid. Maak je leven makkelijker, relativeer en koester het alledaagse”. Het go-to-bier van Rob? Schôon Mèdje: Een heerlijk zacht, fruitig en bitter bier voor ieder moment

SIETSKE

Operatie en Events
In 2017 bleef Sietske hangen vanuit haar stage studie Technische Bedrijfskunde. Sindsdien houdt ze zich bezig van alles en nog wat binnen de operatie van de brouwerij. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor evenementen en proeverijen. En zoals ze zelf zegt “Het komt altijd goed, en zo niet, dan toch”. Wat Sietske het liefst drinkt? Hoppakee: Een super doordrinkbaar bier dat altijd lekker is.

JORIS

Marketing en Communicatie
In 2020 kwam Joris het team versterken vanuit zijn stage voor zijn studie Marketing en Communicatie. Foto’s, video, creatieve creaties; niets is te gek voor deze man. “Eén bier is geen bier en je kunt niet altijd zes gooien”. Doe ermee wat je wil. Joris is onze tripel man en er staat altijd wel een koude Witte Kasteel in z’n koelkast. Deze strijder draait z’n hand niet om voor het zwaardere werk.

rob@kraftbier.nl
(06 34887200)

sietske@kraftbier.nl
(06 31236265)

joris@kraftbier.nl
(06 39548417)

TIJD(LIJN) VOOR BIER

2014 – liefde voor bier

In 2014 is de liefde voor het brouwen van bier ontstaan. In de keuken op 12 hoog werden de eerste bieren gebrouwen met vrienden. Daar ontstond de fascinatie voor het brouwproces. De magie van de heldere, bruisende, gouden drank.

2015 – DE GEBOORTE VAN KRAFTBIER

In februari 2015 wordt KraftBier geboren. In maart worden we Starter van het Kwartaal. Er wordt zo’n 400 liter bier per maand gebrouwen op een een kleine Blichmann brouwinstallatie van 50 liter. Daarnaast worden succesvolle recepten op grote schaal gebrouwen bij andere brouwers. 2015 staat in het teken van experimenteren en bekendheid genereren. De bieren worden goed ontvangen en eigenlijk is er constant een tekort aan voorraad. 2015 staat ook in het teken van het zoeken naar een eigen locatie. Een eigen brouwerij. Vergroten van de capaciteit. Halverwege het jaar wordt er een deal gesloten met Huisbrouwerij Klein Duimpje om hun oude installatie over te nemen. Een 3/6hl Labu Brouwhuis met 5 vergistingstanks van 625 liter. Snel daarna wordt er een contract getekend met Bank15. Een creatief
collectief aan de Spoorlaan 350 waar KraftBier 100m2 kan huren om de eigen brouwerij te vestigen.

2016 – VERB(R)OUWEN

De eerste helft van 2016 staat in het teken van verbouwen. Het pand waar KraftBier zich gaat vestigen is een oud bankgebouw. De constructie en indeling van het pand worden volledig aangepast om het klaar te maken voor de brouwerij en horecagedeelte. In juli zullen de eerste brouwsels uit de ketels stromen. Ook worden er vanaf nu volop rondleidingen en proeverijen gehouden.

2017 – EIGEN *HIK* PRODUCTBROUWERIJ

Het eerste volledige jaar met een eigen productiebrouwerij.
We brouwen dit jaar zo’n 200 hectoliter op onze eigen installatie
en brouwen een paar brouwsels buiten de deur zodat we onze
hardlopers altijd op voorraad hebben.
2017 is ook het jaar dat Sietske ons team komt versterken.

2018 – 400 hectoliter bier

We brouwen dit jaar zo’n 400 hectoliter. Weer een mooie groei. Onze eigen brouwerij draait op volle toeren en daarnaast brouwen we onze hardlopers bij de Loonbrouwerij in Cothen. 2018 is ook het jaar dat Robin ons team kwam versterken.

2019 – EEN NIEUWE ROUTE

2019 staat in het teken van de toekomst. Wat wordt de volgende stap? Uitbreiden, nieuwe brouwinstallatie, meer vergistingscapaciteit,
verhuizen? Allemaal scenario’s waar we al meer dan een jaar mee bezig zijn. We besluiten om te kiezen voor een andere route. De brouwerij aan de Spoorlaan wordt opgeheven en alle bieren zullen worden gebrouwen bij de Loonbrouwerij. Dat zorgt voor zeer goede kwaliteit bieren, goede shelf life en flexibele capaciteit. We snijden in ons
assortiment en gaan ons focussen op 4 vaste en 4 seizoensbieren.
Prioriteit wordt kwaliteit en beschikbaarheid, sales en marketing, groei. De toekomstvisie wordt aangescherpt en de droom om een eigen brouwerij met proeflokaal te realiseren in Tilburg is sterker dan ooit.

2020 – blik op de toekomst!

Ons lustrumjaar. We bestaan 5 jaar! Het jaar dat volledig in het teken staat van onze rebranding, onze overstap naar blik en de eerste stappen naar een volledig duurzame bedrijfsvoering. Ook het jaar waarin we onze eerste crowdfunding lanceren. Het hele jaar wordt overschaduwd door de Covid-19 crisis. Onze sector wordt hard getroffen maar we lijken er goed doorheen te komen dankzij de crowdfuning en mooie lokale initiatieven. Niet het lustrumjaar waarop we gehoopt hadden maar mede door onze rebranding houden we de
aandacht vast en zijn we vastberadener dan ooit. 2020 is ook het jaar dat Joris ons team komt versterken.